jumpToMain

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Voor een betere toekomst

Startpagina Het bedrijf Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Waardecreatie & toeleveringsketens

Wij hechten veel belang aan korte bevoorradingsketens. om de CO2-uitstoot te verminderen. Wij kopen alleen afgewerkte onderdelen als wij die niet zelf kunnen produceren – en wij kunnen heel wat zelf produceren. Op de productielocatie in Halle hebben wij een diepte van meer dan 80% toegevoegde waarde. Van elke euro die u in een GOLLMANN investeert, blijft ruim € 0,85 binnen een regionale straal van 75 km.

Grondstoffen & materialen

De materialen en grondstoffen die wij gebruiken, betrekken wij van geselecteerde en verantwoord handelende leveranciers. Waar mogelijk gebruiken wij recycleerbare materialen. Zo zijn de opbergkasten van onze verkoopautomaten bewust gemaakt van recycleerbaar staal in plaats van veiligheidsglas.

Energie & mobiliteit

Wij produceren onze eigen energie door middel van een fotovoltaïsch systeem van 5.000m2 op het dak van onze productiehal in Halle (Saale). De aldus met zonne-energie opgewekte elektriciteit voorziet niet alleen onze hele productie en administratie, maar ook ons hele wagenpark van groene stroom.

Natuur & milieu

Wij planten bomen - ten minste één voor elke geïnstalleerde GOLLMANN. We doen het zelf omdat we het kunnen en willen. Verscheidene bijenkolonies hebben een thuis op ons bedrijfsterrein en werken ijverig aan het behoud van onze natuur.